En blogg om lite allt möjligt

En stjärna i guld på kanten för detta förslag.


skrivet den 09 aug av Candy, klockan:09:43

För en gångs skull kan man läsa om ett politiskt förslag som kanske verkligen skulle göra lite nytta.

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2089698/fp-foraldrar-ska-vakta-brakiga-barn-i-skolan

 

Alltså jag tycker detta vore ett fantastiskt förslag som verkligen skulle kunna göra nytta i verkligheten, det är alldeles för många föräldrar idag som inte tar ansvar för sina barn. Som inte uppfostrar dem, som inte lär dem gränser osv.
Jag tycker det är helt riktigt att tvinga dessa föräldrar att agera, det är inte skolan som ska stå för uppfostran, det är ett föräldraansvar. Det är ingen rättighet att ha barn, det är bara skyldigheter och sätter man liv till världen så är det ens förbannade plikt att ge dem förutsättningar till ett bra liv.

 

Ett så vettigt politikerföslag var länge sen man såg, verkligen en stjärna i guld på kanten för detta.
Och det är INTE synd om föräldrarna, det är deras förbannade ansvar. Det är däremot synd om de barn som inte har ordentliga föräldrar för att inte tala om alla övriga och skötsamma barn vars undervisning blir lidande av bråkstakarna som tar en massa tid och energi från lärarna. In med föräldrar så att lärarna kan ägna sig åt det de är till för, nämligen undervisa!!!
Kanske att det också kunde göra sitt till gällande att få fler att tänka sig att bli lärare. Läraryrket idag är ju inte det mest lockande och kvaliten på lärare väldigt ojämn.
Det är ett stort problem för oss alla för det är faktiskt även vår framtid det handlar om.

 

Något måste göras och detta var det vettigaste hitintills.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt