En blogg om lite allt möjligt

Ett hjärta i guld på rätt ställe


skrivet den 26 aug av Candy, klockan:11:17

Jag brukar inte vara den som i första taget brukar falla för snyfthistorier med djur i tidningarna men ibland kan man ju inte låta bli J

http://www.expressen.se/husdjur/1.2110553/katten-jag-ar-ju-apkar-i-dig

 

Så himla sött, en vild apa som tar hand om en liten kattunge och skyddar den mot allt ifrån andra apor till turister. Undrar bara vad den får att äta ;)

 

Ibland kan det ju mitt i allt mänskligt elände vara lite trevligt att se sånt här och att det fortfarande finns det som kan vara rörande.

Undrar egentligen vad det är som förmår djur att ta till sig en unge va annan djurart på detta vis, dessutom en hane och inte en hona.

 

Tänk om vi människor kunde vara lika generösa, hur många barn finns det inte i världen som far riktigt illa som skulle behöva hjälp och nån som tog hand om dem?

Det lär ju vara enormt många som det gäller. Men det är tydligen inte så många av oss som har ” Ett hjärta i guld på rätt ställe” på samma sätt.

 

Och vi kallar oss själva överlägsna djuren, knappast. Vi kanske är smartare och har ett annat abstrakt tänkande men inte fan är vi bättre. Tvärtom, vi är grymma och begår grymheter mot varandra hela tiden bara för att vi vill det. Att vara human säger ingenting positivt, i alla fall inte i mina ögon. När det gäller empati och osjälviskhet ligger vi lååångt efter djuren i utveckling.

 

Vi kanske skulle ta och lära oss något av dem istället.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt