En blogg om lite allt möjligt

Som slutkonsument är man tydligen helt betydelselös och oviktig, leverantörerna av det man som slutkund använder kan mer eller mindre göra vad tusan de vill.*
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2103563/christina-holgersson-fick-elrakning-pa-70-000-kronor

 

Kan för mitt liv inte förstå hur de kan göra på det viset, pga felaktig näravläsning vilket ju är deras ansvar komma flera år efter med en enda jätteräkning.
Undrar vad som hade hänt om ett annat företag hade försökt sig på samma fula knep med sina leverantörsfakturor.
Det är skillnad på folk och fä det är det minsta man kan säga, vid scanning av leverantörsfakturor inser man ganska snabbt hur strikt och korrekt allting är när det handlar om ”buiseness to buiseness” till skillnad mot när det gäller en slutkonsument.

 

Fy för såna företag och än mer fy när det är statligt ägda företag som beter sig på det sättet mot sina kunder. Det tråkiga är ju att tjänster såsom tex el, vatten, medicin, sjukvård etc är vi beroende av. De behöver inte vara särskilt service minded, vi är tvungna att köpa produkterna de tillhandahåller trots att de beter sig hur som helst.

Ska bli himla intressant att se hur det blir med apoteket nu framöver, nu när det går att ha privata apotek också så får man väl se hur lång tid det tar innan de blir effektivare och trevligare mot sina kunder, för det är nackdelen med monopol. Har man monopol mer ell mindre på något sóm verkligen behövs är det skitsamma vad man har för framtoning men blir det lite verklig konkurrens så har ju både priser och effektivitet en benägenhet att skärpa till sig och det fort.


Just nu värderat 2.5 av 2 människor

  • Currently 2,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

aug
20

om jag inte får hyres avier på¨ 2 år.

borde jag då.
a tro att hyran är gratis
b ringa och fråga var avierna är?

Det var helt enkelt kvinnan här som inte var myndig /vuxen/ansvarig nog att ens kolla sina räkningar.

Lisa ek , klockan:00:49

aug
20

Fast du får inte gärna hyresavier från två ställen va???
Betalar man el till ett bolag och ett annat äger nätet så är det nog en lätt missuppfattning att göra

Candy , klockan:00:49

Kommentarer är stängt